Na een weekje rust mocht Noordstar zondag het veld in tegen leider Poederlee. De ploeg waar de jeugdtrainer van onze U11 Gino Vervoort, hulptrainer is en die nog geen enkele wedstrijd had verloren. Bovendien had Poederlee zich een stevige uitreputatie aangemeten en stond het bovenaan in allerlei statistieken... Gelukkig staat voetbal niet gelijk aan statistieken en moet iedere wedstrijd nog altijd gespeeld worden. Trainer Carlo Michiels recupereerde enkele spelers die uit blessure kwamen...zo kon hij opnieuw een beroep doen op Yannick Scheerens, Peter Engels en Bert Tamblé. De felle wind zou wel eens kunnen zorgen voor problemen, doch dit was voor beide ploegen hetzelfde.  Noordstar koos er voor om de 1e helft met de wind in de rug te spelen, doch kon hier niet echt voordeel uit halen. Poederlee speelde niet als een leider en de thuisploeg moest zeker en vast niet onderdoen. Scoren lukte in de eerste helft niet en zo gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand. Het peil waarop de Noka-boys acteerden, liet het beste verhopen voor de 2e helft. En de verwachtingen werden ingelost ! 49e min. inworp door Thijs Lambaerts, gevolgd door een schitterende actie waarbij Niels Caers alleen voor doelman Jurgen Luyten komt...Caers mist niet : 1-0. De vreugde was enorm, zowel bij de spelers als de talrijke opgekomen supporters. Toch kan Noordstar niet lang genieten van de voorsprong...In de 52e min. brengt Hellinckx zijn ploeg op gelijke hoogte, hoewel aan het doelpunt een niet gefloten fout op Reggy Van Orshaegen vooraf ging : 1-1. Noordstar blijft knokken, Bartholomeeussen moet aan de noodrem gaan hangen om te vermijden dat Pieter-Jan Hendrickx alleen op doel afgaat...rood was misschien op zijn plaats geweest, het werd slechts geel. Even later liet de trainer van Poederlee zich vervangen...het kon niet baten...Noordstar rook de overwinning, het was baas en in de 85e min. was het dan eindelijk zo ver. Het eerste schot is van Niels Caers, doelman Luyten pareert, de rebound is voor PJ Hendrickx, die de bal netjes in de verste hoek trapt : 2-1. De ontlading is enorm, de uitzinnige supporters zijn tot ver buiten de Noordstar terreinen te horen. Onze jongens spelen de wedstrijd netjes uit en zijn er als eerste ploeg van de reeks in geslaagd om Poederlee te kloppen. Dik verdiende overwinning, pluim voor de hele groep, voor onze trainersstaf en onze geweldige verzorgster Christa ! We are Noka !!! Volgende week komt SKS op bezoek, maar nu nog even genieten... Waar is dat feestje...op Noordstar is dat feestje...
Noordstar speelde met : Jens Henderickx, Peter Engels, Jo Meir, Reggy Van Orshaegen, Tom T'Seyen, Thijs Lambaerts, Pieter-Jan Hendrickx, Yannick Scheerens, Niels Caers, Jeffrey Willems, Nick Tamblé, Davy Van Bael, Bert Tamblé, Philip van Herck en Bert Van Hove.

verslag: Carina Luyten

foto's: Annick Van den Bruel